Dit bieden we!

Praktische informatie / gesprekrondes

Na je sollicitatie nemen we contact met je op om je aan te geven of je uitgenodigd bent voor een gesprek. We hebben het eerste gesprek graag met jou en de HR Assistent of  Recruiter. Een tweede gesprek zal zijn met de vestigingsbouwer en een collega. Solliciteer je op een creatieve functie? Dan zien we ook graag een voorbeeld van je werk. Dat kan zijn in de vorm van een case of een presentatie. Eventueel vragen we je een online assessment te doen.

Inwerktraject

Hoera! Je begint bij GH+O. Een nieuwe baan, een nieuwe wereld. We maken je graag wegwijs: je ontvangt een boekje over GH+O en een persoonlijk inwerkprogramma. Je krijgt een ‘buddy’; een collega die je werkinhoudelijk wegwijs maakt en die je altijd kunt vragen als je ergens tegenaan loopt. Zo maak je een vliegende start.

Ons Organisatiemodel

We willen ons werk zo organiseren, dat we met zoveel mogelijk plezier zo mooi mogelijk resultaat boeken. En we weten: alleen als we zelf gelukkig zijn in ons werk, kunnen we de klanten gelukkig maken. We hebben er daarom voor gekozen onszelf anders te organiseren dan de meeste organisaties. Dat is goed om te weten voordat je bij ons begint. Wij werken in rollen in plaats van functies. Rollen zijn een afspiegeling van het werk wat georganiseerd wordt terwijl functies een afspiegeling zijn van mensen die georganiseerd worden. Een rol is een verzameling verantwoordelijkheden die logisch bij elkaar horen. Elke rol heeft een doel dat richting en inspiratie geeft. Elke collega heeft gemiddeld drie rollen. Sommigen gericht op klanten, anderengericht op bureau of markt. Rollen organiseren zich in bollen (soorten domeinen). Wij hebben werken dus met bollen in plaats van afdelingen.

Zelforganiserend: vrijheid en verantwoordelijkheid

We werken zelforganiserend en hebben dus geen managers, chefs of bazen. Dat is heerlijk, maar kan ook best even wennen zijn. Waar traditionele organisaties meestal zijn ingericht in twee soorten mensen: mensen die denken en beslissen (management) en mensen die doen (werknemers) werken we bij GH+O met zelforganiserende teams die bestaan uit mensen die denken én doen. Je organiseert je werk dus zelf en bent verantwoordelijk voor wat je doet.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

We hebben een jaarlijkse cyclus voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Op basis van de ambitie van de eigenaren van GH+O bepalen alle bollen hun doelen. Daarna bepaal je zélf hoe je je eigen rol wilt invullen en ontwikkelen. In minstens twee persoonlijke gesprekken per jaar bespreek je je persoonlijke ontwikkeling en de 360-graden feedback van collega’s. Je hebt alle vrijheid, zolang je maar bijdraagt aan de ambitie van GH+O als totaal.

Arbeidsvoorwaarden en voordelen

Wij belonen je marktconform. Ook bieden we een collectieve ziektekostenregeling, een pensioenregeling en een studiekostenregeling. Een hapje drankje dansje doen we met elkaar in de zomer. Natuurlijk vieren we samen het Leids Ontzet (en ja, ook collega’s uit Leeuwarden). Over onze sprankelende kerstborrels en nieuwjaarstradities hoor je vast meer zodra je start. We praten je bij over de aanvullende voordelen die werken bij GH+O je brengt, als je bij ons op gesprek komt.

Klinkt leuk? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie. Tot snel!